top of page

Arany beszámítás

Üzletünk lehetőséget nyújt arra, hogy beszámítsuk vagy felvásároljuk a megunt, vagy elszakadt, eltörött arany ékszereket.

Mindig az aktuális törtarany árfolyamot vesszük figyelembe, ami napi szinten változik.
 

Lemérjük a súlyát az általatok behozott aranynak, és az aktuális árfolyamnak megfelelően számolunk.

  AKTUÁLIS FELVÁSÁRLÁSI ÁR:  

          13.000 HUF / GRAMM       

   AKTUÁLIS BESZÁMÍTÁSI ÁR:   

          14.000 HUF / GRAMM       

 

Például:

Az aktuális törtarany felvásárlási árfolyama: 13.000 Ft

Az általatok behozott arany súlya: 10 gramm

Ebben az esetben: 10 * 13000 Ft = 130 000 Ft - Vagyis 130.000 forintot fizetünk Nektek, amit levonunk a nálunk vásárolt ékszer végösszegéből!

Méretezés

Egy kis segítség a gyűrűméret megállapításához: Egy kényelmes gyűrű belső átmérőjét mérje meg.

Ha pl.: a belső átmérő 17,5 mm akkor az Ön mérete 55-ös.

méretezes.png

Fémjelek és karátszám

Fontos tudni, hogy színaranyból nem készítenek ékszert, mert az túlságosan lágy ahhoz, hogy tartósan viselhető legyen. Ezért, hogy keményebbé s egyben ellenállóbbá is tegyék, a színaranyhoz meghatározott százalékban más nemesfémet adnak. Ennek aránya határozza meg azt, hogy hány karátos az arany:

916 ezredrész = 91,6 % színaranytartalom = 22 karát
750 ezredrész = 75,0 % színaranytartalom = 18 karát
585 ezredrész = 58,5 % színaranytartalom = 14 karát
375 ezredrész = 37,5 % színaranytartalom = 9 karát

 

Az ötvöző fém réz vagy palládium. Az ezekkel a fémekkel való keverési arány adja meg az arany színét, amely lehet sárga, vörös vagy fehér. Sokan – tévesen – úgy vélik, hogy a 14 karátos arany csak vöröses, a 18 karátos pedig sárga. Ez így nem igaz, mert ma már minden színárnyalatból bármilyen karátszámú ékszer készülhet.

 

Amikor a kezünkbe fogjuk a megvásárolni kívánt arany tárgyat, érdemes egy pillantást vetni a hivatalos fémjelre, amely az ékszer készítési helyére és a karátszámra utal. Emellett helyezkedik el a fémjelhez hasonló mesterjel, mely a gyártó védjegye. Általában egy monogram vagy egyszerű ábra. Csak e két jel együttes jelenléte teljes garancia az áru minőségére!

A magyar fémjel beütését 1867 óta törvény rendeli el. Ez a vevőnek garancia arra, hogy valóban azt vásárol, amit szeretne.

Az utcán, kapualjakban “alkalmi áron” kínált hamisítványokon általában nincs fémjel, vagy ha van, az hamis. Ám a hamis fémjel jól megkülönböztethető a valóditól. Érdemes tehát alaposan ismerni a nemesfémjelzéseket, melyek minden hivatalos ékszerboltban és műhelyben ki vannak függesztve. E jelek nélkül az arany ékszer is csak törtarany-áron értékesíthető.

Fémjelek képekben 2006. január 1-től Magyarországon hivatalosan használt fémjelek (jobbra a képen)

 

Képernyőfotó 2021-12-19 - 16.01.14.png

Felhasználási feltételek

A jelen Felhasználási Feltételek a HAJNALKA ÉKSZER KFT. által üzemeltetett goldekszer.hu igénybevételének feltételeit tartalmazza!


A Szolgáltatás, valamint a Weboldalon elérhető tartalom szerzői használatával velejáró olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen, nem kereskedelmi célból történő merevlemezre lementésen túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül!

A WEBOLDAL MINT ONLINE KATALÓGUS MŰKÖDIK! NEM WEBÁRUHÁZ!

 

HASZNOS TUDNIVALÓK

Méretezés
Fémjelek
Felhasználási feltételek
Arany beszámítás
bottom of page